De Inktkwekerij, Levende Pixels
Biodesign, Concept, Research, Material development, Design, Film, ...
Bezit jij waardevolle bacteriën?
Hoe zou onze moderne samenleving eruit zien wanneer levend organisme zo wordt ontworpen dat het ons voorziet van materialen zoals steen en plastic, voedsel, medicijnen en energie?

‘Levende Pixels’ is een project waarbij met pigmentdragende bacteriën inkt wordt gekweekt en vervolgens ingezet wordt in het grafisch ontwerp. Met de inktkwekerij kan het gehele kleurenspectrum worden gekweekt incl, fluorkleuren. Voor de selectie CMYK zijn de bacteriën te vinden in bijv. de aarde(blauw), op onze huid(roze), op planten(geel) en ook in onze mond(zwart). Met deze inktkweekmachine is de grafisch ontwerper in de toekomst zelfvoorzienend in inkt.

Verschillende bacteriesoorten zullen een grote rol krijgen als hulp- en bouwstoffen in toekomstige technieken. We kunnen elkaar gezonder maken met elkaars bacteriën, onszelf van energie en verscheidende nieuwe materialen voorzien. Wees je er bewust van dat er een voor ons blote oog onzichtbare wereld met waardevolle bacteriën om, op en in ons leeft. En dat jij misschien wel de meest waardevolle bezit!

Bekijk de research-log van bacterie tot inkt! 

Credits by helping reaearch:
De Waag Society, Open Wetlab Amsterdam
Special thanks to:

Pieter van Bohemen & Maria Boto Ordonez
STUDIO NIJHOFF 
Designing brands &
visual communication

︎ - All works and research © Ingrid Nijhoff - STUDIO NIJHOFF
Utrecht,
Netherlands